top of page
mee.png

Miért? Mert!

Az ember sikeres, ha azt csinálja, amit szeret, ha a kihívásokkal képes megküzdeni, mert kompetens problémamegoldó, s bízik a képességeiben. Az ehhez vezető út viszont nem egyértelműen meghatározott, sőt sokszor saját magunk sem tudjuk hová tartunk éppen.

 

Farkas-Kis Máté vagyok, okleveles alkalmazott matematikus és szeretném eloszlatni a félreértéseket: A matematika nem egy magas hegyek tetején lévő, elérhetetlen istenség, egy Olümposzi király, akinek a tekintetében nem lehet olvasni.

A matek4you-t azzal a céllal hívtam életre, hogy egy új alternatívát adjak a mindennapi problémák megoldására. A képzéseimen a matematikának nevezett tudomány eszköztárát hívjuk életre minden résztvevőben, de nem a hagyományos tantermi értelemben.

Én azt gondolom és vallom - sőt az elmúlt 15 év alapján már tapasztalom is-, hogy minden ember magában hordozza a matematikai gondolkodást. A mindennapi életben egyenletek millióit számoljuk ki fejben, tudat alatt, úgy, hogy észre sem vesszük azt. Ezért ez a tudás mindenkiben ott van. Az általam kínált kurzusokon a részvevők, nem megtanulják, hanem megértik a matematikai modelleket, és a gyakorlati példákon keresztül tanulva – amelyekkel sokszor találkoznak, csak nem veszik észre – képesek lesznek sikereket elérni mind a munkájuk során, mind a mindennapokban.

 

Vállalati képzéseimen keresztül azok is megértik és megszeretik a matematikai kompetenciák elsajátításában rejlő lehetőségeket, akik korábban már lezárták magukban mindezt, s azt gondolták ezen már túlléptek, s nem adhat nekik semmi újat. Akik diákként találnak meg – legyenek középiskolások vagy egyetemisták – nem csak megtanulják, hanem megtanulják használni a matematikát. Így a sikereik túl fognak érni az érettségin és az egyetemi vizsgákon: erős alappal lépnek ki a munkaerőpiacra.

 

A célom, hogy szakmájukban kompetens, önálló döntésekre magabiztosan képes, a munkájukban stabilan helyt álló kollégákat képezzek. Fontos számomra, hogy akikkel együtt dolgozom, ne kényszernek éljék meg a matematikatanulást, hanem örömmel tegyék azt elérve olyan célokat, amelyeket korábban nem is reméltek volna. A diákjaim sikere az én sikerem mércéje, és ezért mindent megteszek, hogy ők teljesítsék a kitűzött céljaikat.

 

Ne érd be ennyivel! Kövesd a blogom, ahol újabb és újabb cikkek és érdekes okfejtések várnak Rád, amelyek bármikor jól jöhetnek!

DIPLOMÁK, AMIKET SZEREZTEM

ISKOLÁK, AHOL TANULTAM

SEED School for Executive Education and Development

Master of Business Administration

DIGITAL ECONOMY

Maastricht School of Management

Szegedi Tudományegyetem

Eszterházy Károly Egyetem

Okleveles alkalmazott matematikus

PÉNZÜGY MATEMATIKUS

ITIL Foundation v3 Certificate

ITIL CSI SZAKÉRTŐ

University College South Denmark

bottom of page